Sunday, January 27, 2013

Leffajännitystä jo ennen elokuvaa

Olen jo joulukuusta asti haaveillut uuden Hobitti-elokuvan näkemisestä, ja olin jo kovin huolissani kun se oli poistunut paikallisen elokuvateatterin ohjelmistosta. Tänään kuitenkin huomasin että näyttävät sen 3D:nä, ja varasinkin heti ensimmäiseen näytökseen liput.

Koska lunta oli satanut reilusti yön ja aamun aikana, varasimme reilusti aikaa sekä auton puhdistukseen että lyhyehkön matkan ajoon kaupunkiin. Täällä kun ei voi koskaan olla varma siitä miten tiet on aurattu. Elokuvateatterille saavuttuamme oli ihmetys suuri: ovet olivat kiinni vaikka niiden pitäisi aueta puoli tuntia ennen ensimmäistä esitystä! Kanssamme oli kummastelemassa toinenkin pariskunta, ja he yrittivätkin soittaa teatterin vastuuhenkilölle siinä kuitenkaan onnistumatta. Onneksi pian paikalle saapui ihmisiä jotka tunsivat ko. henkilön ja heillä oli hänen yksityinen numeronsa. Noin viisi minuuttia ennen aikataulussa olevaa aloitusaikaa paikalle saapui hengästynyt lipunmyyjä, joka pahoitteli myöhästymistään kovasti. Ilmeisesti tämä näytös oli lisätty ohjelmaan viime tingassa eikä tieto ollut tavoittanut työntekijöitä. Sisälle päästyämme oli edessä seuraava ongelma; tyttö ei saanut lipunmyynti- ja karkkikioskin ovea avattua. "Murtauduimme" siis kioskiin lasiluukun kautta. Paikalle oli saapunut myös kaksi nuorta tyttöä, joista toinen mahtui kiipeämään raollaan olevasta luukusta kioskiin sisälle ja avasi oven sisäpuolelta :)

Kaiken tämän hässäkän jälkeen pääsimme karkkipussiemme kanssa elokuvasaliin juuri kun (myöhässä saapunut) koneen käyttäjä laittoi filmin pyörimään. Muuten ihan hyvä mutta filmi oli väärä. Näimme siis ensi minuutit Piin tarinasta ennenkuin tilalle vaihtui oikea raina.

Tolkienin tarinat ovat olleet suosikkejani jo ala-asteelta lähtien, esimerkiksi Sormusten Herran luen lähes joka vuosi. Ei siis varmaan yllätä, että nautin elokuvasta kovasti. T, joka urheasti lähtee seurakseni näitä filmejä katsomaan, sensijaan myönsi että lähes kolmituntisen leffan aikana kävi jo aika hieman pitkäksi..

No comments:

Post a Comment