Wednesday, April 18, 2012

Ällistyttävä kilpailu

Norjalaiset ovat alkaneet tekemään ensimmäisinä eurooppalaisina Amazing Race -realitysarjaa. Toistaiseksi formaatti on viety Kiinan ja latinalaisen amerikan lisäksi Israeliin ja Brasiliaan. Sarjahan on tuon lajityypin ohjelmista se kallein tehdä, siinähän matkustetaan ja kilpaillaan eri puolilla maailmaa. 11 joukkuetta aloitti kilpailun Oslosta, 10 nopeinta sai lentoliput ja matkusti ensimmäisenä Dubaihin ja sieltä 9 paria edelleen New Delhiin Intiaan.

Jenkkisarjasta on jo tuttua, että tällaisissa sarjoissa pitää olla erityyppisiä kilpailijoita, ei siis pelkästään pariskuntia tai vanhempi-lapsi joukkueita. Norjankin versioon on saatu mahtumaan parhaiden kavereiden (mm. 2 blondileidiä) lisäksi ulkomaalaistaustaiset kaverukset, lesbopariskunta ja kaksosveljekset jotka ovat lisäksi molemmat homoja. Eli täälläkin jyrää tosi-tv:n kiintiöhomosääntö..


Ohjelma on mukavaa katsottavaa vaikkei ihan joka murre kokonaan meikäläiselle aukeakaan. Pääpiirteittäin ymmärrän kuitenkin :)
Täällä muuten lisäksi pyörii myös orginaaliversio, eli hieman vanhempia jenkkijaksoja tulee päivittäin töllöstä. Lisäksi sellaiseen aikaan että minäkin olen kotona ja hereillä. Olen jäänyt hieman "koukkuun" myös Revenge-sarjaan, joka näyttäisi Suomessa pyörivän nimellä Kosto.

Eivät muuten norskit käännä läheskään kaikkia sarjojen tahi elokuvien nimiä norjaksi, mutta vastaavasti välillä käännökset tuntuvat hullummilta kuin Suomessa. (En vieläkään ole päässyt yli järkytyksestä Tintti-elokuvassa jossa Milou-koiran nimi oli käännetty Terryksi... Vähän sama jos Suomessa Obelixin koiran nimi olisi Musti.)

No comments:

Post a Comment