Wednesday, April 18, 2012

Minut on haastettu


Sain jokin aika sitten jälleen haasteen sisältävän tunnustuksen (kiitos Turskatynnyri!), jossa pitää listata 10 hyvää mieltä tuottavaa asiaa summittaisessa järjestyksessä. Näiden miettimiseen meni aikansa, itse asiassa monta päivää. Vihdoin sain kirjattua tarpeeksi monta jotta voin vastata haasteeseen. Tässä näitä sitten tulisi:

1) Kesä. Vaikka olenkin sydäntalvella syntynyt (tai juuri siksi), olen kesän lapsi. Rakastan aurinkoa, uimista, grillaamista, vasta leikatun ruohon tuoksua, kukkasia, keskiyön aurinkoa ja jopa kepeää kesäsadetta.

2) Matkailu. Nähdä uusia maita ja maisemia, istahtaa ravintolan terassille katselemaan auringonlaskua, tai mennä vielä seuraavan mutkan taakse katsomaan mitä sieltä löytyy. Myös tuttuihin paikkoihin matkustaminen saa hyvälle mielelle. Voi käydä katsomassa vieläkö se yltiöhyvä pizzeria on toiminnassa, vieläkö se sama pappa myy lehtiä samassa kadunkulmassa.

3) Hyvä ruoka, varsinkin hyvässä seurassa.

4) Puhelinsoitto ystävältä. Varsinkin sellaiselta josta ei ole kuulunut aikoihin mitään, ja jonka kanssa voi jatkaa juttelua siitä mihin se viimeksi jäi.

5) Siivottu koti. Vielä parempi mieli puhtaasta kodista tulee jos sen on siivonnut joku muu. Ikävä kyllä viimeksi mainittu on harvinaista herkkua...

6) Työ. Useamman kuukauden lomautettuna olleena tulee itse asiassa ihan hyvä mieli kun aamulla tajuaa miksi herätyskello soi :)

7) Kirje. Tai kortti. Käsin kirjoitettu. Ihana yllätys postilaatikossa!

8) Kylässä käynti, puolin ja toisin. Tähän liittyvät monesti ensin kohta 4, jonka jälkeen kohdat 3 ja 5. Vaihtoehtoisesti myös kohta 2 :)

9) Lahjat. Niitä on kiva saada, ja vielä mukavampi antaa. Erityisen mukavaa se on silloin kun lahja on onnistunut eli sellainen mistä lahjan saaja oikeasti pitää.

10) Ystävällinen sana taikka kaksi. Jokin aika sitten paikallisessa kauppakeskuksessa minulle alkoi juttelemaan aivan tuntematon papparainen. Kovin iloinen sellainen, ja juttelinkin hänen kanssaan tovin. Hän kertoi mm. työskennelleensä aikoinaan monien suomalaisten kanssa, mutta valtaosa heistä muutti lopulta takaisin Suomeen. Tuo hymyilevä herra toivotti lopuksi mukavaa päivää ja köpötteli matkoihinsa. Minä hymyilin koko matkan parkkipaikalle.

Samaan aikaan, samasta blogista, tuon haasteen kanssa sain myös tällaisen tunnustuksen:


Näitä molempia pitäisi laittaa myös eteenpäin, mutta tämän oikeuden varaan käytettäväksi myöhemmin :)

No comments:

Post a Comment