Wednesday, November 6, 2013

Kevättä rullissa

Tilasin viime viikolla entiseltä työkaverilta läjän maailman parhaita kevätrullia, ja tänään sain tiedon että huomenna passaisi tulla hakemaan. Namskis! Kyseinen ex-kollega on kotoisin thaimaasta, ja voitte uskoa että tekemänsä rullat vievät kielen mennessään. Huomenna siis herkutellaan :)

Eilen kävin ensimmäistä (!) kertaa Tromssassa uimahallissa. Halli oli aivan kuin suomalainen uimahalli, muutamaa pientä vivahdetta huomioimatta. Ensinnäkin halli oli pieni. Kaupungin "pääuimahalli", jossa oli 25 metrin altaassa viisi rataa. Näistä viidestä oli kolme rajattu leikkimiseen ja hyppytornin alastuloon. Kyllä sai kahden radan leveydellä harrastaa hieman mummopujottelua, vaikkei enää kilometri niin rivakasti täytykään kuin ennenvanhaan.. :) Tromssassa on itse asiassa vain kaksi käytössä olevaa uimahallia, ja molemmat näistä ovat pelkästään koululaisten käytössä päiväsaikaan. (9-15) Jotenkin tuntui tuon yhden käynnin perusteella että kävijöitä saattaisi riittää useampaankin. Tromssasta kyllä löytyy useampikin uimahalli, mutta osa niistä on kuivina kuulemma rahanpuutteen takia. Tiedä sitten mihin nämä rahansa laittavat, eivät ainakaan teiden ylläpitoon :)

Toinen hienoinen erilaisuus oli (yllätys, yllätys!) sauna. Ruotsalaisen kollegan kanssa lauteilla istuessamme arvostelimme saunan tietenkin molemmat omiin kokemuksiimme perustuen. Kuten niin monesti norjalaisessa saunassa aiemminkin, oli tässäkin ovi noin sentin korkeudella lattiasta. Tämän huomasi ilman vaihtuvuuden riittämättömyytenä, ja suoraan siinä että löylyä heittäessä ovi aukesi itsestään.. :) Mutta toistan jälleen aiemman mantrani "Parempi huono sauna kuin ei saunaa."

5 comments:

 1. Ah, sauna... Minulla ei jostakin syystä ole tapana käydä uimahallissa, mutta ehkä pitäisi ihan saunan takia alkaa käydä. Kuntosalillakaan ei ole saunaa (se on tosin aika pieni sali), mutta toisaalta olen pannut merkille, että aika harvat käyvät edes suihkussa. Toppatakki niskaan vaan ja menoksi. Yh... *nyrpistää nenäänsä*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellä sentään sai heittää löylyä. Oslon pääuimahallissa Tøyenbadetissa se on kielletty...

   Delete
  2. Tuon "suoraan treenistä kotiin"-tyylin olen havainnut minäkin, enkä kyllä itse suostuisi moiseen. Paitsi ehkä jos asuisin salin lähellä ja kotona olisi lämmin sauna odottamassa..

   Onko siellä Oslon uimahallissa liukkaassa kivet? Ja oletko kysynyt miksei löylyä saa heittää? Olen joltain paikalliselta kuullut syyksi että "Kun se on sähkölaite", ja kyseessä on ollut suomalainen Harvian kiuas...

   Delete
  3. En ole kysynyt, mutta aion kyllä kysyä. Kiukaassa on kivet ja kaikki. Niitä saunoja on kaksi, joten mun mielestä ois kohtuullista jos edes toisessa sais heittää vettä.

   Delete
  4. Ilman muuta. Näytä niille! Ja kerro ihmeessä miten hommassa lopulta käy!

   Delete