Tuesday, November 12, 2013

Linssit vinoon

Kai se on lopultakin uskottava, nimittäin tanskalaisen ystäväni ennustus. Niistä silmälaseista. Että saatan tarvita sellaiset kun aloitan päätetyöskentelyn.

Viime sunnuntaina, rankan iPad-rupeaman päätteeksi alkoi päätäni särkeä. Seuraavaksi iski valoherkkyys ja sitten pitikin jo syöksyä "puhumaan norjaa". Varmuuden vuoksi olin eilisen sairaslomalla (täällä kun toimii oma ilmoitus-systeemi), kun luulin saaneeni jonkin vatsapöpön. Sohvalla eilisen parannellessani oli aikaa miettiä ja analysoida, ja tulin siihen tulokseen että lienee optikolle lähtö edessä. Olo oli vain hieman heikohko (kun en meinannut uskaltaa syödä), ja päänsärkykin hävisi heti ensimmäisen tabletin jälkeen. Toisin kun sunnuntaina. Työpäivä on sujunut tänään ilman suurempia ongelmia, mutta taukoja on tullut pidettyä ehkä normaalia enemmän. Nyt on aika tarkastukseen tilattu, ja huomenna kuulee tuomion. Ikäkriisi nostaa taas vahvasti päätään...

Lauantaina olimme ensimmäistä kertaa lapsenvahteina kummitytölleni. Pimu saapui noin kuuden kieppeillä, laitettiin nukkumaan noin kahdeksalta, ja vieraskoreana nukkui puoli kymmeneen vain yhdellä yönaikaisella heräämisellä. Kahdeltatoista, eli aamiaisen ja vaipanvaihdon jälkeen pitikin mennä päikkäreille. Vanhempansa noutivat hieman kahden jälkeen ja tuntui että pääsimme omituisen helpolla vaikka olinkin kohtalaisen väsynyt. (Tosin tämän jälkeen sai keskittyä ihan liikaa siihen iPadiin, seuraukset kerroinkin jo.)

Vielä päivitystä niihin vakuutuskiemuroihin.. Tarjouksia kysellessäni erittelin mielestäni erittäin selkeästi mitä vakuutuksen pitää kattaa. Kuitenkin kun sain aikaiseksi lukea pienenkin präntin läpi ja kysyttyä tarkennusta tarjouksen antaneilta firmoilta, totesin että annetut tarjoukset eivät vastanneet pyydettyä. Ärrinpurrin! Nyt pitää tehdä koko kyselyrumba uudelleen ja vertailla ja laskeskella jo kertaalleen vertaillut ja laskeskellut tarjoukset. Kiukku!!

2 comments:

  1. Vanhuus ei tule yksin ;) Mutta työnantaja onneksi maksaa päätelasit, jos sellaisille on tarvetta. Tarkistutin viime talvena näköni ja kyselin töissä etukäteen, että minkä hintaiset lasit katsotaan kohtuullisiksi korvata. Kyllä oli hankala saada vastausta noinkin yksinkertaiseen kysymykseen, kun KUKAAN ei myöntänyt tietävänsä aiheesta mitään.

    ReplyDelete
  2. Mulla onneksi on jo maksulappu hallussa. Firma maksaa näöntarkastuksen, linssit ja kehykset tiettyyn rajaan asti. Ja jos en halua mitään 80-luvun kehyksiä niin maksan loput itse. Homma oli selvä noin puolitoista tuntia sen jälkeen kun asiasta ensimmäisen kerran mainitsin. Eli meillä hommat toimii :)

    ReplyDelete