Monday, November 18, 2013

Lomalle paluu

Olipas viikonloppuna sen verran paljolti ohjelmaa että töihin tulo tuntui kuin lomalta. Kilpisjärven reissu tuli tehtyä, ja nyt on pakastin ja kaapit täynnä suomalaista ruokaa. (Ja karkkia..) Norjalaisten kauppojen valikoimista olen tainnut joskus jotain kommentoida, mutta yhteen asiaan en ole keksinyt vastausta. Osaisikohan joku tässä pulmassa auttaa?:

Norjassahan ei siis myydä kaikkia samoja ruokia tai ruoka-aineita kun Suomessa, se taitaa olla monelle itsestäänselvyys. Kermaviiliä täältä ei löydy, eikä myöskään yhtä kattavaa valikoimaa muista maitotuotteista. Valmiiksi marinoituja lihoja on kaupoissa lähinna grillikaudella. (Ehkä ihan hyväkin asia?) Kaikki perustuotteet (lue: suurien kansallisten ketjujen tuotteet) löytyvät kuitenkin hyllyistä. On tex-mex tuotteita, ketsuppia, lihalientä, lasagneaineita ja coca-colaa. Monista paketeista löytää tekstit jopa suomeksi :) On kovin luonnollista ettei täällä myydä ruisleipää taikka Aurajuustoa, mutta osaako joku selittää miksei täältä löydä sipulikeittoa? Pussissa? (Joo, teen ajoittain lihapullia..) Sipulikeittopussit tulee siis nekin rahdattua Suomesta.

Kauppareissun jälkeen piti käydä vielä kyläilemässä, ja sunnuntaipäivä kului työkavereiden kanssa leipoessa (!). Siitä leipomisesta myöhemmin ehkä enemmän.. Kotona vietetty vapaa-aika kuluu jälleen erään projektin parissa, josta kertonen jos se joskus valmistuu. Edellinen ei koskaan kokenut tätä iloa eikä muistaakseni sitä edellinenkään... Mutta on niitä projekteja kiva aloittaa :)

Matkakuume alkaa hieman nostaa päätään, lähinnä joulun Suomen reissun osalta. Suomalaisia jouluruokia äidin valmistamana.. mmmm.... En malttaisi myöskään millään jaksaa odottaa että saan vihdoin tänne kaikki kirjani jotka ovat muutosta asti lojuneet pakattuna vanhempieni luona. (Tarkemmin kun ajattelen, niin luulen ettei äitinikään malta odottaa että pääsee laatikoistani eroon..)

2 comments:

  1. Se foorumi, josta kyselit on FB-ryhmä "Norjassa rantautuneet suomalaiset". En viitsinyt ryhtyä sitä ihan sormella osoittelemaan. ;)

    ReplyDelete