Wednesday, November 20, 2013

Ostamisen helppous

Nykyajan nettikaupat tekevät ostamisen aivan mahdottoman helpoksi, joskus tuntuu että liiankin helpoksi. Hintavertailu on helppoa ja nopeaa, ja monissa nettikaupoissa voi käyttää turvalliseksi luokiteltua PayPal-toimintoa maksamiseen. Suomalaisissa kaupoissa taas monissa on linkki pankin sivuille, joista voi pankkitunnuksia käyttämällä maksaa ostokset.

Aika monet tuotteet ovat halvempia ulkomailla kuin Norjassa. Yhtenä esimerkkinä shampoot, joita jo Suomessa asuessa tuli tilattua nettikaupasta. Norjaan muuton jälkeen tuli ongelmaksi tulli. Norjaan saa tilata ilman ylimääräisiä tullimaksuja tavaraa vain 200 kruunun (noin 25 euron) edestä. Mikäli tilatun tavaran arvo ylittää tämän, pitää maksaa arvonlisäveron lisäksi myös tullimaksu sekä tavarasta että rahdista. (Tätä 200 kruunun rajaa muuten uusi hallitus on suunnitellut nostavansa, vielä ei ole päätöstä kuulunut..) Suomessa asuessa tilasin siis samalla kertaa useamman pullon pesuaineita ja muita hiustököttejä mutta samaa ei voi tehdä täällä mikäli meinaa päästä halvalla.

Tällä viikolla yht'äkkiä hokasin että me ollaan tosiaan tulossa jouluksi Suomeen. Omalla autolla. Jo nyt on äidille tulossa pari pakettia, ja veikkaan ettei ne jää siihen pariin. Tänään oli kaiken lisäksi tilipäivä, ja täällä norjassahan saa yhden kuukauden palkan puolikkaalla veroprosentilla. Meillä se puolikkaan veroprosentin kuukausi oli nyt.. :) Ihan vaan selvennykseksi niille jotka haikailevat vastaavaa "valtion joululahjaa" Suomeen, että tuo joululahja otetaan huomioon veroprosenttia laskettaessa. Loput yksitoista kuukautta siis maksetaan niitä veroja hitusen enemmän.. :(

Ajattelin kuitenkin palkita raskaan puurtamiseni ison tilipäivän kunniaksi uusilla talvisaappailla, ihan oikeasta kaupasta ostettuna!

2 comments:

  1. PayPal on helvetistä. Pystyt ostamaan vaikka umpimetsässä kännykällä, jos muistat pelkän PayPal-salasanan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mutta mikäs sen helpompaa? Shoppaajan taivas :)

      Delete