Friday, November 15, 2013

Myrskyn silmässä

Tänne on povattu illaksi ja yöksi aikamoista myräkkää, myrskyvaroituksia on kuultu jo parin päivän ajan. Tähän mennessä ei ole vielä tapahtunut juuri mitään, mitä nyt tuuli on hieman yltynyt. Illan suunnitelma onkin laittaa takkaan tuli, kaivautua sohvalle viltin alle ja nauttia lämpimistä sisätiloista tuulen ujeltaessa nurkissa. Toivottavasti ilmatieteilijät ovat oikeassa kun väittävät puhurin laantuvan huomiseksi. Meillä on nimittäin tarkoituksena ajella Kilpisjärvelle ostoksille. (Aurajuustoa, taffelin poimuperunalastuja ja kunnon salmiakkia, NAM!)

Päivien pimenemisen huomaa jo liiankin hyvin, vaikka kaamos ei vielä olekaan alkanut. Aamulla töihin ajellessa on pimeää, ja iltapäivällä alkaa uudestaan hämärtymään aivan liian aikaisin. Juuri nyt esimerkiksi, kello on varttia yli kaksi, pihalla näyttäisi olevan jo hämärä. Ei vielä pimeä mutta melkein. Kaamoksen kolkutellessa ovelle olen oikeastaan aika tyytyväinen siitä kohta alkavasta reissurupeamasta. Pimeän ajan vietän usean päivän viikosta siellä missä päivällä paistaa aurinko. Vaikken ulkotöissä olekaan niin toivottavasti näen valon edes ikkunasta :)

T kyseli eilen joululahjatoivetta, enkä osannut vastata mitään vaan lupasin miettiä asiaa. Onko kenelläkään kokemuksia heräämisvalosta? Siis siitä herätyslampusta joka asetettuun aikaan alkaa sarastamaan valoa kunnes tietyn ajan päästä loistaa täysillä. Mitään musiikkeja tms. en kyseiseen lamppuun kaipaa, herään pimeään vuodenaikaan taatusti pelkkään valoon. Kesällähän tuota ei varmasti edes kannata yritää käyttää..

No comments:

Post a Comment