Friday, November 1, 2013

Vakuutuskiemuroita

Johan tässä alkaisi päästä elämässa helpolla, jos ei tarkoituksella hommaisi itselleen lisävaivaa. Lisävaivan motivaattorina on tällä kertaa raha, ja kyseessä vakuutusmaksujen kilpailutus. Täällä on tullut nyt jo vastaan sellaisia "tarjouksia", että ihan parinkin vakuutuksen kilpailutus saattaa säästää jopa yli tuhat kruunua (toistasataa euroa) vuodessa. Ihan niinkuin kotosuomessa, myös täällä vertailua vaikeuttaa luonnollisesti vakuutusehtojen kapulakieli. Nyt luulen vihdoin päässeeni sen verran kärryille että vakuutusyhtiö taitaa tulla vaihtumaan. Ja, hämmästyttävää kyllä, kaikki vakuutuksemme eivät tule päätymään samaan yhtiöön. Huolimatta keskittämisalennuksesta saamme silti vuositasolla halvemmat vakuutukset hajauttamalla ne kahteen eri yhtiöön.

Yritin alkaa kilpailuttamaan myös sähkösopimustamme, mutta luovutin sen homman aika nopeasti T:lle. Tuntuu että täällä jokainen sähköfirma ilmoittaa hintansa eri tavalla, ja sitten voi vielä valita kelluvan, puolikelluvan tai kiinteän hinnan. Muutaman tunnin yritin päästä kärryille ennenkuin delegoin vastuun eteenpäin.. :)

Alkusyksystä ostin pakastimeen puolikkaan kuningasravun (tai tarkemmin toisen puolen kintut), ja vihdoin ajattelimme alkaa tehdä siitä syömäkelpoista. Jäskättää vähän kun en ole ennen edes syönyt moista hirviötä, saati valmistanut mutta eikohän tuon kylmän oluen tai valkoviinin avulla saa huuhdeltua alas :)

Pitäkää silti peukkuja...

1 comment:

  1. Ei kun rapua syömään,meillä syödään possua ja lohkoperunoita.Huomenna Matkuun syömään Helkan ja kumppaneiden laittamaa ruokaa.

    ReplyDelete