Thursday, February 9, 2012

Ei mitään itsestäänselvyyksiä

Tänään kuntosalilla käydessäni koin karvaan pettymyksen. Tunnin verran rimpuloin eri laitteissa, ja mukava hiki päällä suuntasin kulkuni saunaan. Joka oli kylmä. Siis kuntosalin sauna KYLMÄ! Olisitte nähneet ilmeeni. Lievän epäuskon vallassa en uskonut ihoni lämpöaistia enkä edes saunassa olevaa lämpömittaria. Hipaisin kiukaan pintaa ja kun se ei ollut lämmin niin melkein itkua pukaten koitin vielä lirauttaa kauhalla hieman vettä kiukaalle. Ei sihahtanut. Hampaita kiristellen siirryin suihkuun ja siinä hiuksia pestessäni valitsin sanoja joita ajattelin sylkeä tiskillä työskentelevän reppanan päälle.. Tiskille päästyäni kysyin kuitenkin sivistyneesti että onkohan saunassa jotain vikaa kun se oli kylmä. Neiti toiselta puolelta heitti vain että pyysitkö lämmittämään sen? Eli kuukauden salilla käynnin jälkeen minulle selvisi että mikäli tahtoo saunaan niin se pitää pyytää lämpimäksi. Tähän asti se on ollut joka kerta lämmin ilman pyytämistä, eli ilmeisesti joku aiemmin käynyt on näin tehnyt. Mikä sinänsä ihmetyttää kun siellä ei kukaan koskaan meikäläisen lisäksi näytä käyvän...

Tänään tein myös jotain sellaista mitä en vielä täällä Grimstadissa ole tehnyt, kävin nimittäin Vinmonopolissa eli siis paikallisessa Alkossa. Olen asunut täällä noin puoli vuotta ja nyt vasta kävin vinkkuostoksilla. Siis ajatelkaas vähän! Tässähän näyttää menevän hyvä juoppo ihan hukkaan :)

5 comments:

 1. Meidän koululla on uima-allas ja siellä on sauna. Se sauna ei ole varmaan koskaan ollut lämmitettynä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kokeileppa jos pyytämällä lämpiäisi, pitäähän se testata!

   Delete
 2. :))

  missäs sää asustelet? en nyt selailemalla löydä ens hätiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puoli vuotta sitten muutettiin Tromssasta Grimstadiin. Tarkoitus olisi pari vuotta olla täällä ennen paluuta pohjoiseen.

   Delete
 3. Hih, been there, done that... ;D Minäkin kävin joskus edellisessä elämässäni tuolla Kirkkoniemen Trimmenissä aerobikkaamassa sun muuta, ja opin aika äkkiä että se kiuas on paras käydä laittamassa itse päälle jos haluaa olla varma että se on tunnin jälkeen lämmin. :)

  ReplyDelete