Tuesday, February 7, 2012

Elämä on haaste

Kylläpäs näitä haasteita riittää.. Sekä Saana, MamaE että Kalamuija haastoivat lukijansa haaveilemaan. Haaste on nimetä 5 asiaa sekä 5 tavaraa joista haaveilee, siis käydäänpä toimeen. Ensin ne asiat:

1) Työpaikka. Mielellään sellainen joka edes liippaisi läheltä koulutusta, eikä hyvä palkkakaan haittaisi yhtään :)

Kuva YLE/Antti Eintola
2) Sujuva norjan kielen taito. Norjaa kyllä osaan jo, mutta ei sitä vielä sujuvaksi voi sanoa. Vielä en suostu lähtemään leffaan katsomaan norjalaista elokuvaa, ja kirjoitettu norja ei vielä suju.


3) Australia ja Uusi-Seelanti. Nähdä kengurut, koalat ja Ayers Rock. Sukeltaa suurella valliriutalla. Kävellä "Taru Sormusten Herrasta" -maisemissa.

Kuva: Immigration2australia.com
4) Kesä. Olen jo kertonutkin että en ole talvi-ihminen, ja odotan innolla kesää. Nyt kun on lumi maassa jokainen aurinkoinen päivä antaa lupauksen kesän lähestymisestä. En malta odottaa!


5) Pitkä moottoripyöräreissu. Jospa olisikin aikaa ja rahaa lähteä ajelemaan päämäärättömästi kohti uusia seikkailuja. Ajaa sinne missä ei ole vielä käynyt, poiketa isoilta teiltä niille pienille idyllisille maalaisteille. Yöpyä siinä pienessä majatalossa joka löytyy kuin ihmeen kaupalla paikasta jossa ei luulisi olevan mitään. Käydä Irlannissa, ajaa läpi Skotlannin Ylämaat, poiketa Prahassa ja Roomassa. Olla vain reissussa niin pitkään kun huvittaa.


Ja sitten tavarat:

1) Moottoripyörä. Uusi, kiiltelevä Honda VFR1200. Punaisena. Nam.


2) Koira, tarkemmin sanottuna bernin paimenkoira. Tämä kuume on ollut jo pitkään, mutta ainakaan täällä etelässä asuessa sitä ei voi toteuttaa. Kesän prätkäreissujen ajaksi kun pitäisi olla hoitopaikka, hoitolaan en koiraani vie. Pitäisi siis olla joku tuttu jolle murren voisi viedä hoitoon. (Koirahan ei varsinaisesti ole tavara, mutta sopinee paremmin tähän kategoriaan, eikö? Ostaahan sekin pitää.)

Kuva: Sennenkoirat.net
3) Sauna. Puilla lämpiävä rantasauna Tromssan talon rantaan. Mikäs siellä olisi saunan kuistilla kesäiltana istuskellessa saunapuhtaana nauttien maisemista ja saunasiideristä.

Kuva: Koskisenyrityspalvelu.com
4) Oma kirjasto. Sellainen huone jossa olisi seininä kirjahyllyt täynnä kirjoja, avonainen tunnelmallinen takka ja upottavat nahkanojatuolit joissa lukea.

Kuva: Bellart.fi
5) Kyllähän se viimeinen on tietysti auto, sitä kun välttämättä tarvitsee varsinkin talvisaikaan. Eniten pidän farmariautoista, niissä on tilaa mutta silti ne menevät vielä henkilöautosta. Tuollainen Audi kyllä kelpaisi, taikka vaikka Volvo.

Kuva: Tekniikanmaailma.fi
Tätä haastetta en osoita eteenpäin kenellekään, ottakaa osaa mikäli tahdotte :)

2 comments:

  1. Ompas tutun näkönen kesäkuva!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arvelinkin että saatat tunnistaa maiseman :)

      Delete