Saturday, February 11, 2012

Viisuja

En ole koskaan ollut mikään euroviisu-fani, mutta jotenkin se alkoi kiinnostaa hieman enemmän ulkomaille muuton jälkeen. Onhan nyt kuitenkin kaksi maata joita voi kannustaa, ja tietysti vertailla toisiinsa. Faniksi en siltikään itseäni edelleenkään lue. Tänään on kuitenkin "jännitetty" Norjan euroviisuehdokkaan valintaa, ehdokkaita finaalissa oli joka lähtöön, perinteistä disco-jumputusta, rappia, countrya, heviä ja slovareita. Valinnanvaraa siis riitti. Me ei äänestetty itse ketään, mä viime vuonna jo petyin kun valitsivat koko finaalin paskimman biisin edustusbiisiksi. Ilta kului siis hieman pelkäävällä ja odottavalla kannalla.

Ensin äänestettiin lopulliseen finaalin neljä parasta ja sen jälkeen niistä neljästä se paras. Neljästä finalistista ensimmäinen oli Plumbo, kansanmusiikilla höystettyä (norjankielistä) rokkipoppia. Toinen oli Nora Foss Al-Jabri, nuori tyttö joka lauloi itse asiassa ihan kauniin rakkauslaulun. Kolmantena finaaliin pääsi Bobby Bare & Petter Øien, kantribiisi jenkkivahvistuksella. Neljäs ja viimeinen finalisti oli Tooji, poikabändipoppia ilman sitä bändiä. Äänestyksen lisäksi täällä oli useampi jury, jotka pisteyttivät kaikki finalistit. Näiden pisteiden ja niiden äänien perusteella sitten valittiin voittaja.

Oma suosikkini näistä neljästä oli Nora, joka ei välttämättä ollut mikään Euroviisujen voittajaehdokas. Siellä kun pitää olla show.. Olin jo lähes varma että norskit äänestävät sen kantribiisin edustajakseen, kun viime vuonnakin meni vähän hutiin :) Loppujen lopuksi voittaja kuitenkin oli Tooji, eli tänäkään vuonna ei lähde paras biisi edustamaan. Tässä vielä linkki tuohon voittajazipaleeseen.


1 comment:

  1. Meillä oli illalla vieraita ja toisella silmällä vilkuilin siinä viisuja. Hmmm, niin enpä tiedä millaista kappaletta ne siellä oikeissa viisuissa hakevat sitten tänä vuonna. Olihan tuossa menoa ja räiskettä.

    ReplyDelete