Wednesday, February 15, 2012

Minä soitan sulle illalla

Vihdoinkin näyttää siltä että meikäläinen saa tässäkin maassa normaalin puhelinliittymän. Tähän asti olen mennyt prepaid-puhelimella, jossa siis pitää olla aina ladattuna rahaa jotta voi soittaa. Tämän normaalin liittymän saamisen on estänyt se, että luottotietojani ei ole ollut käytettävissä. Ne ilmeisesti kirjautuvat kerran vuodessa, ja kun olen virallisesti ollut täällä vajaan vuoden niin niitä yksinkertaisesti ei ole ollut. Monet tänne muuttaneet ovat ottaneet ensimmäisen liittymän siippansa nimellä, mutta jostain syystä me ei näin tehty. (?)

Nyt kuitenkin puhelinfirmaan soittaessani kuullosti siltä että tiedot löytyivät. Ilmeisesti viime vuoden verotus on kirjattu, joten minulla näkyy systeemissä tuloja. Lupasivat laittaa paperit ja SIM-kortin postissa, jonka pitäisi tulla viikon sisällä! Loistavaa! Tuolla prepaidilla en ole esimerkiksi surffanut puhelimella netissä lainkaan, se kun on kohtalaisen kallista lystiä. Nyt on tulossa sellainen pakettiratkaisu johon kuuluu tietty määrä myös datan siirtoa. Eli paikallisessa työkkärissä jonottaminen ei kohta ole enää lähellekään niin tylsää :) Puhumattakaan niistä päivistä jolloin vuokraisännän netti jostain syystä tökkii. (Jota tapahtuu yllättävän usein..) Toivottavasti siis ymmärsin tuon puhelinfirman asiakaspalvelijan kohtalaisen nopeasta puheesta kaiken oikein. Jos en, niin sitten jatkuu puheajan latailu :)


Nyt voin alkaa myös haaveilemaan uudesta puhelimesta.. Kenelläkään kokemuksia Nokian Lumiasta ?

6 comments:

 1. Minullakin oli aluksi miehen nimissä oleva liittymä. Tuo luottotietojen tarkistus on jännä juttu maahanmuuttajalle. Ensimmäisen kerran luotettavuuttani arvioitaessa pisteitä oli hassut pari, kun lähes mitään tietoja ei ollut vielä olemassa. Sittemmin pisteet ovat nousseet, mutta taitavat olla vielä paljon malatammat kuin samassa taloudellisessa tilanteessa olevalla norjalaisella, kun historiatietoa ei edelleenkään ole kovin paljon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En edes tiedä omia "pisteitäni", mutta pääasia on että se liittymä sieltä on tulossa :)

   Delete
 2. Minulla taas vastusti verokortin saanti ja muuttoni kirjattiin väärään kuntaan - mutta puhelinliittymän sain eikä kukaan kysellyt mitään! En edes älynnyt tuollaista mutkaa mahdolliseksi.
  Oli norjalainen hlötunnus ja sain liittymän heti tullessani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtaakohan vaikuttaa jos on naimisissa? En tiedä että oletko, mutta itsehän siis en ole. Silloin voi olla että miehen luottotiedot vaikuttavat asiaan. Tai jotain.. ?

   Delete
 3. Osta Henna iPhone se on loistava peli ;)
  -jenni-

  ReplyDelete