Saturday, February 25, 2012

Kävelyllä

Hieman lisää hehkutusta tuosta tänne äkkiä tulleesta keväästä! Meidän terassilla, jossa siis oli parisen viikkoa sitten puoli metriä lunta, näyttää nyt tältä:


Lisäksi terren vieressä olevasta kukkapenkistä (siitä samasta johon pukkaa niitä tulppaaneja/narsisseja/helmililjoja tms.) löytyi ihan oikea kukka!


Pakko oli lähteä kävelylle kun oli kertakaikkisen upea ilma, mittari ikkunalla (johon taitaa melkein kyllä paistaa aurinko) näyttää +18 astetta :) Nappasin kameran mukaan, jotta saan kevätkuvia. Pelloilla varjoisimmassa paikassa vielä hieman lunta, metsikössä auringon puolella ei niinkään. Läheisessä järvessä vielä hieman jäätä, mutta en usko että kestäisi pilkkimiestä..


Tästä perinorjalaisesta kummallisudesta olen kirjoittanut aiemminkin. Kuvassa näkyvä hiekkatie on jonkun pihaan menevä tie. Tuo asfaltoitu taas on pyörätie joka kulkee ajotien reunassa. Pyörätien ja ajotien välissä on aita, joten pihaan päästäkseen on ajettava parisensataa metriä pyörätiellä. En jaksa lakata hämmästelemästä.. Ja piti oikein näpätä kuva vielä kyltistäkin, eli tuo asfaltoitu on todellakin pyörätie.. Kummallisia nämä norjalaiset.

2 comments:

  1. Oho, täällä meidänkin korkeudella on keväistä, mutta kukat eivät sen sijaan kuki! Ja itsekin olen ihmetellyt tuota "kävely- tai pyörätietä pitkin omaan pihaan" ilmiötä. Me olemme kuitenkin sen verran varmaan tässä norjalaistuneet että auton ollessa täyteen lastattu oikaisemme itsekin kävelytien kautta suoraan oman oven eteen, vaikka meillä on ihan autotiekin taloyhtiön parkkipaikoille. Ups... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei mutta tuohan on ihan normaalia Suomessakin että silloin kun on auto täynnä niin vähän oikaistaan. :) Eri asia mielestäni on se ettei ole sitä "laillista" vaihtoehtoa.

      Delete