Tuesday, March 6, 2012

Digiaikaa

Meidän vuokranantaja oli päättänyt että saavat vuokralaisetkin siirtyä digiaikaan. Aiemmin olivat hommanneet vain itselleen, ja meillä onnellisilla oli ihanan vanhanaikainen analoginen. Kuvan laatu oli kieltämättä sen mukainen... Päätös oli kyllä ilmeisesti enemmän tai vähemmän pakon sanelema, koko Norja on ilmeisesti jollain aikataululla siirtymässä pelkkiin digilähetyksiin.

Eilen sitten vihdoin ja viimein tv:n asentaja tuli, kävi tekemässä jotain kytkentöjä yläkerrassa ja siirtyi sitten meille digiboksi kainalossa. En tiedä onko täällä kaikilla tv-firmoilla korttisysteemi, mutta meillä ei telkkarissa ole kortinlukijaa joten saimme siis boksin. (Yksi kaukosäädin lisää.. Jee.) Samaa kaapelia myöten tulee muuten myös netti, mutta siihen ei tullut muutoksia. Kyselin vain siinä samalla asentajalta että miksiköhän me ei muuton jälkeen saatu langatonta lähetintä toimimaan vaan ollaan jouduttu sähläämään kaapelien kanssa. Ei osannut varmuudella sanoa, kertoi vain että vuokranantajallamme on langaton verkko yläkerrassa.

Illalla sitten istahdettiin töllön ääreen nauttimaan hyvästä kuvanlaadusta. Mitä hullua, kuva pysähteli noin minuutin välein ja saattoi seistä paikallaan jopa minuutinkin kerrallaan. Oli katselunautinto kaukana ja todettiin että pitänee varmaan mainita vuokranantajalle asiasta. Ei tarvinnut, kytkennät jotka se juippi teki olivat ilmeisesti aiheuttaneet yläkerrassa saman ongelman. Kymmeneltä tänään sama kaveri oli oven takana, kertoi tehneensä jotain muutoksia ja halusi tarkistaa pelittääkö telkkari. Pelittihän se. Samalla tuo kiltti ihminen kertoi että mikäli me laitetaan langaton lähetin meille se saattaa aiheuttaa sen ettei meillä toimi telkkari eikä yläkerrassa netti eikä telkkari. (Ei sitten mitään hajua minkä takia..) Oli kuitenkin kytkentöjä tehdessään ottanut ylös yläkerran langattoman verkon salasanan ja antoi sen meikäläiselle. Tässä on nyt aamu tullut testailtua ja vaikkei signaalin voimakkuus olekaan paras mahdollinen niin tuntuu silti toimivan. Siis yksi kaapeli vähemmän, oi onnea!

No comments:

Post a Comment