Thursday, March 29, 2012

Pääsiäislomalla


Tänään lennettiin kotiin Tromssaan parin viikon lomalle, aamulla aikainen herätys ja jokusen tunnin päästä oltiin perillä. Muutaman tunnin päiväunien jälkeen sitä pystyi jo katselemaan hieman ympärilleen, kun aivotkin taas toimivat. Keli täällä on aurinkoinen, mutta tuonne etelään verrattuna kylmä ja tuulinen. (Tietysti) Ja täällä on lunta! Ei nyt mitenkään metritolkulla, mutta ehkä joku kymmenisen senttiä pelloilla ja tietysti huiput ovat edelleen aivan valkoiset. 

En itseasiassa ollut tuolla etelässä tajunnut, mutta minulla on ollut ikävä näitä maisemia. Grimstadissa ei ole vuoria, korkeintaan mäkiä, eikä meidän Grimstadin asunnosta näe merta. Hämmästyttävää sinänsä, sillä minä en ole ollut koskaan "meri-ihminen", olen aina pitänyt enemmän järvistä. Nyt kuitenkin tuntuu hyvältä seistä ikkunan ääressä ja katsella salmessa seilaavaa purjelaivaa, taustanaan vuoret.


Pienellä tarkastuskierroksella huomasin että kevät on tulossa myös tänne pohjoiseen. Krookukset ja tulppaanit ovat jo aluillaan, kukkapenkki kun on sillä aurinkoisella puolella taloa.


Tänään lähden istumaan iltaa entisten työkavereiden kanssa, puoleen vuoteen ei olla nähty joten varmasti on paljon puhuttavaa. Mukava ilta tulossa!

No comments:

Post a Comment