Monday, March 26, 2012

Erilainen puutarha

En ole tainnut vielä kertoa Grimstadin hevosista. Tässä meidän lähellä on ainakin 6 paikkaa missä on vähintään yksi, ellei useampia hevosia. Osa ainakin ravihevosia, sillä täällä menee yhdessä paikassa pyörätien sijaan "hevostie" eli hiekkainen hevosille ja kärryille takoitettu treeniväylä. Siis ihan tien laidassa ja ihan kyltein merkitty. Joka päivä jos kotoa jonnekin liikahtaa näkee noita kärryjen edessä tai ratsastajineen reissussa olevia hepoja. Siinä mielessä mielestäni vähän erikoista, että tämä on kuitenkin kaupunkialuetta, vaikka pienestä kaupungista onkin kyse.

Eniten kuitenkin minua on ihmetyttänyt meidän naapuri, hevosomistaja hänkin. Viime talvena eräänä päivänä kävelyllä ollessani huomasin että naapurin pihassa seisoo hevonen. Kyseessä on tavallinen omakotitalo, ei mikään maalaistalo ulkorakennuksineen. Ja siellä pihalla tosiaan tönötti hevonen. Tarkemmin kun katsoin, niin huomasin että talon ympärille oli rakennettu aitaus jossa elikolla oli tilaa käyskennellä. Mikäs siinä, olihan siinä tilaa. Mutta ei siinä pihassa sitten muuta ollutkaan, se aitaus oli juurikin siinä missä muilla on puutarha. Näppäsin tuolloin talvisella kävelyreissullani oikein kuvankin kun sattui kamera matkassa olemaan. Katsokaa vaikka itse, ei paljoa tarvitse pihatöitä tehdä. Viihtyisyydestä en sano mitään.


2 comments:

  1. No, norjalaiset nyt eivät näytä muutenkaan ymmärtävän pihanhoidon päälle... ;) Mutta missäs tuo heppa asuu? Ei kai sitä jatkuvasti ihan taivasalle pidetä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuonne talon taakse ei tieltä näy, joten en tiedä onko siellä joku pieni talli. Toivottavasti. Ei sitä ainakaan iltaisin ole tuossa pihalla näkynyt.

      Delete