Tuesday, March 20, 2012

Yllätyspostia

Olipas tänä aamuna mielenkiintoinen sähköposti odottamassa. Pixmanian verkkomaksupalvelusta ilmoittivat, että maksuni ei ollut tullut perille, summa yli 8000 euroa ja tilaajan sähköpostiosoite oli omani. Ihan kiva, sillä en ole mitään Pixmaniasta tilannut vuosiin, enkä koskaan yli 8000 eurolla... Kävin myös katsomassa Pixmanian "tilini", eikä siellä näkynyt tilauksia. Tuo verkkomaksupalvelu oli Espanjalainen, josta en ole koskaan kuullutkaan.

Tämän jälkeen hieman pelästyin että onko joku murtautunut sähköpostiini ja ajattelin vaihtaa sen salasanan. Ei onnistunut enkä tiedä miksi. Pääsen kyllä kirjautumaan sisään, mutta kun yritän vaihtaa salasanaa niin se ilmoittaa että salasana on väärä. Miten se voi olla väärä, kun olen juuri kirjautunut sisään?? Nyt vähän huolettaa että onko oikeasti joku "sisällä" s-postissani. Se kun on se s-posti mihin pystyn tilaamaan oikeastaan kaikkien verkkopalveluiden unohtuneet salasanat. Muutin myös PayPalin salasanan siinä samoissa tohinoissa. Lievää paniikkia pukkaa. Niin ja tutkin tietysti tietokoneeni virusten ja haittaohjelmien varalta. Puhdas oli. (Puuh.)

Huh huh, saapa nähdä miten tässä käy. Jotenkin sitä on hirveän riippuvainen näistä kaikista ohjelmista joita netissä käyttää.

3 comments:

 1. Todennäköisesti "karhusi" on pelkkä spammi. Yritetään, josko joku hätääntyisi maksamaan...

  ReplyDelete
 2. Samaa epäilen minäkin, että joku kokeilee, jos saisi sinulta rahaa. Yllättävän monet ihmiset eivät tällaisessa tilanteessa huomaa mitään epäilyttävää! Ja se murtautuminen on todennäköisesti tapahtunut Pixmanian asiakastietoihin.

  Jos postisi on gmail, saat varoitusviestin, jos spostitilillesi on menty normaalista poikkeavasta ip-osoitteesta, esim. toisesta maasta.

  ReplyDelete
 3. Olisinkin siinä tilanteessa että maksaisin yli 8000 euroa "huomaamatta". Ei ihan tasan mene läpi.. Käytän hotmailia, eikä sieltä kyllä tullut mitään varoitusta. Salasana kuitenkin nyt vaihdettu, joten tuskin asia enää tulee esille :)

  ReplyDelete